dimarts, 17 de juny del 2014

CANELONS DE MARISC

INGREDIENTS (per dues persones)

Sis làmines de pasta per canelons
Un tall de rap
Un tall de salmó
Cinc llagostins grossos
Una sípia petita
Dos tomàquets madurs*
Una ceba*
Formatge emmental
All i julivert*
Sal marina*
Sucre de canya*
Oli d'oliva
Vi blanc
Llet 




ELABORACIÓ

- Netegem el rap, el salmó,  la sèpia i els llagostins. Pelem aquests últims, i ho tallem tot a quadrats. I o daurem en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. Amb l'all picadet i unes fulles de julivert. Una vegada estigui dauradet, retirem l'accés  d'aigua, i afegim un xorret de vi blanc i deixem que redueixi. I retirem del foc.







- Per altre banda sofregim la ceba a trossets amb una cullerada generosa d'oli d'oliva. Quan estigui ben daurada, afegim el tomàquet també tallat a trossos. Afegim una miqueta de sucre, i "salpimentem". I deixem que sofregeixi tranquil·lament amb carinyo.






- És el moment de barrejar els sofregit de peixos, amb el de verdures. I amb el tur-mix triturar-ho al màxim. 



- Tornem a afegir a la paella amb mig got de llet i remenem fins que quedi una massa suau però consistent. I deixem reposar dins un vol, a la nevera.






- Ara, fem les làmines de pasta dels canelons. N'hi ha unes, que són ja pre-cuites i només has de deixar en remull amb aigua calenta durant vint minuts. I les de tota la vida, que s'han de coure com pasta normal. Jo en  faig sempre de més, perquè sempre se'n trenca alguna. Quan hagi reposar la massa, començarem a enrotllant els canelons i els anirem deixant dins les cassoletes de fang. I deixem dins la nevera.




INGREDIENTS  PER LA BEIXAMEL

Mantega
Farina blanca o integral*
Llet sencera
Nou moscada
Pebre negre*
Sal marina*

ELABORACIÓ

- En una paella afegim dues culleres soperes de mantega i deixem des fer. Tot seguit afegim quatre culleres de farina i removem a foc mig amb una vareta metàl·lica. Per mi aquest pas és el que requereix més tranquil·litat i  carinyo.

- Anem afegint llet a poc a poc, i barrejant sense parar. I així varies vegades. Jo he contat dotze (perquè tingueu una idea de la tranquil·litat del procés). Quan estigui ja més líquida, sense gens de grumolls, afegim la sal al gust, el pebre i la nou moscada. A mi m'agrada posar-n'hi bastant. Proveu i feu al gust. 

- Sobre tot que no estigui ni molt espessa (perquè quedarà una "pastota" immenjable per bo que estigui el plat. Ni molt líquida perquè quedarà com una sopa. És un punt just.

- És el moment de cobrir la cassoleta de beixamel. Cobrir amb una miqueta (no us passeu que si no predominarà molt el gust) de formatge emmental. I per damunt, julivert picadet. I al forn (només a dalt, per gratinar) uns 15 minuts a 200 graus. Però aneu controlant (cada forn és un món). Que no quedi cremat! Que quedi daurat!!! :)



I a gaudir amb un bon vi blanc! Estan boníssims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada