PAELLA DE POLLASTRE (recepta de la iaia)
INGREDIENTS (per dos persones)
200 grams d'arròs rodó blanc*
Dos tomàquets madurs*
Mig pebrot vermell
Un grapadet de garrafons
Unes quantes mongetes verdes
Dos quarts de pollastre (part de la cuixa)
Pebre vermell dolç*
Sal marina*
All i julivert*
Pebre negre*
Oli d'oliva*
*Productes de la botiga i cistella ecològica setmanal
ELABORACIÓ
- Afegim em una paella un bon rajolí d'oli d'oliva, unes ters cullerades soperes. I a foc mig anem daurant el pollastre a trossos petits (ja desossa i pelat) amb els dos ossos per donar-hi més gust. Afegim sal i una miqueta de pebre negre.
- Retirem el pollastre a els laterals de la paella, i al mig (també a foc lent i amb carinyo) afegim els garrafons, la mongeta verda i el pebrot vermell talladet a tires. I ho daurem a poc a poc.
- Afegim el tomàquet ratllat o triturat a la paella i el sofregim bé, casi fins que redueixi el seu volum. Afegim una miqueta de pebre vermell dolç i remenem.
- Una vegada tot dauradet i sofregit, afegirem una miqueta d'aigua (un got) i pujarem el foc uns minuts. Quan faci xup-xup, afegim tres gots més. I pugem el foc durant 5 minuts fins que bulli. Provem de sal i corregim. Baixem el foc, i deixem fer a foc mig uns 15 minuts.
- És el moment de afegir l'arròs. A mi m'agrada tirar-ho en creu, i és una manera de calcular l'arròs per persona! Ara el més important són els temps i les pujades de foc, perquè quedi una paella molt gustosa!
- Remenarem bé tot, i pujarem el foc fort durant cinc minuts. Després baixarem cinc minuts a foc mig. Ara és el moment d'afegir més aigua si veiem que és necessari. Remenem bé que no s'enganxi i deixem fer a foc baix durant 20 minuts. Llavors fem una picadeta d'un gra d'all i unes fulles de julivert. I li afegim cinc minuts abans d'apagar el foc.
- La meva àvia feia l'anomenat "socarrat" pujava el foc durant uns minuts a foc alt i retirava del foc. Tapant amb un drap durant cinc minuts mínim. I després servia! Si la paella és bona i gustosa, no fa falta llimona! Per mi, és un crim jijiji...
A gaudir s'ha dit!











Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada