FRICANDÓ
INGREDIENTS (per quatre persones)
500 grams de vedella tendre i fina
Un bon grapat de camagrocs
Farina blanca*
Quatre tomàquets
Dues cebes grandetes
Vi blanc
Ametlles crues*
Un tros de pa sec o pa ratllat integral*
Quatre grans d'all*
Julivert*
Oli d'oliva
Sal marina*
Pebre negre*
ELABORACIÓ
- Primer de tot posem els camagrocs amb aigua tíbia si estaven deshidratats.
- Salpimentem la vedella, la farina blanca en un vol i tres alls tallats a trossos.
- Enfarinem la vedella i daurem volta i volta en una paella amb oli. I retirem.
- Preparem la ceba i el tomàquet tallat i comencem a sofregir. Amb calma i que redueixi molt! A foc mig. Primer la ceba (sense que se'ns cremi sobre tot!) quan es dori i redueixi, afegim el tomàquet. I el mateix, a foc lent...
- Afegim els camagrocs, remenem i afegim mig got de vi blanc. Deixant que s'evapori tranquil·lament.
- Afegim la carn que teniem reservada, remenem, i cobrim d'aigua. Pugem el foc, i quan arribi al bull, rectifiquem de sal.
- Baixem el foc, i deixem unes dues hores a foc baix que es vagui fent amb calma.
- Mentre, prepararem una picadeta, amb un grapat d'ametlles crues, pa dur o pa ratllat integral, un gra d'all o all granulat, i unes fulletes de julivert.
- I li afegirem al fricandó, reservant una miqueta per decorar a l'hora de presentar. I ja ho tenim a punt!!!
- Sempre és més bo un dia per l'altre, però si no us podeu resistir, s'entén!!!
A GAUDIR!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada