dilluns, 17 d’octubre del 2016

LASANYA D'ESPINACS, XIITAKE I FORMATGE DE CABRA
(xampinyons i carabassó)

INGREDIENTS (per una persona)

4 làmines per lasanya*
Manat d'espinacs*
Mig de carabassó*
100 grams de xiitake*
100 grams de xampinyons*
1 ceba de ceba figueres*
Dos grans d'all*
Oli d'oliva
Pebre negra*
Sal marina*
Formatge de cabra (semi)
50 grams de pinyons*
Mantega
Llet sencera
Farina* 
Formatge per gratinar
Nou moscada

*Productes que trobaràs a la botiga

 


ELABORACIÓ:

- Primer de tot fem un sofregit amb la ceba ben picadeta i els dos alls. Quan redueixi afegim el carabassó també tallat ben petit.


- Afegim els bolets (xiitake i xampinyons) ben talladets al gust i saltegem. 


- Ara és el moment d'afegir els espinacs i deixar reduir a foc mig. I una vegada reduit, afegim el formatge de cabra esmiculat.



- Ara afegim una cullerada de mantega, donem unes voltes. Tot seguit afegim farina i cuinem tot junt, i anem afegint llet poc a poc fent una biexamel cremosa amb tots els  ingredients. Molt suau.




- Afegim nou moscada, pebre negre i sal al gust.  I deixem reposar mentre preparem les làmines de lasanya. (Jo vaig fer beixamel a part, per afegir a el muntatge després). I ara ja afegim els pinyonets!


- Comencem amb els muntatge de la lasanya. Primer de tot posem una base de beixamel i la primera l'amina. Omplim la primera base amb la barreja d'espinacs i un altre cop un altre l'amina... Quan posem la última làmina ho banyem sencer amb la beixamel.

 

- Posem formatge de cabra rallat per damunt i una miqueta de mantega per gratinar-ho al forn.


- Deixem escalfar bé el forn i gratinem a foc mig fins que quedi doradeta! 


(Vaig tindre tanta pressa per menjar-me'la, que la foto no és que sigui de les millors) Per va quedar bona , bona!!! A gaudir!!!































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada