dijous, 13 d’octubre del 2016

CANELONS DE TARDOR
(verdures i bolets variats)

INGREDIENTS (per 4 persones)

12 làmines de pasta fresca per canelons
Variat de bolets:
 Xampinyons*, xittake* i rovellons
Variat de verduretes al gust: 
Carabassó* 
pebrot vermell*, albergínia*
pastanaga*, ceba de figueres*
tomàquet* i all*
Mantega vegetal 
Oli d'oliva
Farina* i llet*
Nou moscada
Sal marina*
Pebre negra*
Sucre de canya*
Formatge per gratinar

*Productes que trobareu a la botiga


- Començarem fent un bon sofregit de ceba, all i tomàquet. Tot ben picadet! I deixeu que redueixi (afegim sucre per reduir l'acidesa del tomàquet)


- Tot seguit afegirem el pebrot vermell i la pastanaga tallat súper petito a cuadrets. I deixem reduir!


- Ara afegim el carabassó i albergínia també ben talladeta. I fem el mateix, que redueixi (com veieu a les fotos) 


- En un altre paella saltegem els bolets tots junts, també ben talladets. I deixem reduir.


- Una vegada tot ben reduit ajuntem les verduretes, sal pebrem i reservem.


- Mentres comencem a fer la beixamel. Primer deixem desfer la mantega. Després afegim la farina i cuinem la barreja (és el pas important perquè la beixamel us quedi bé)


- Anem afegint llet poc a poc fins a aconseguir la consistència suau (millor que us quedi líquida que espesa, ja que all forn també quedarà més compacta i no ens agrada que quedi massa espesa...). I afegim sal, pebre i la nou moscada al gust.


- Afegim una miqueta de beixamel a la barreja de les verduretes i els bolets, perquè lligui millor la barreja a l'hora de fer els canelons.


- Comencem a fer es canelons amb carinyo i amor.



- A la base de la safata posem una miqueta de beixamel i anem posant els canelons amb una miqueta d'espai entre ells.


- Una vegada col·locats els canelons, afegim la beixamel per damunt, el formatge al gust i uns trossets de mantega per gratinar-los.


- I llavors posem els canelons al forn i els gratinem que es dori bé el formatge.

 







A GAUDIR d'un bon dinar!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada