dimarts, 4 d’octubre del 2016

ARRÒS DE TARDOR
(conill, pollastre i rovellons)

INGREDIENTS (per dues persones):

250 grams d'arròs blanc*
250 grams de conill i pollastre
250 grams de rovellons
Sal marina*
Oli d'oliva
Pebre negra*
Cúrcuma*
Pebre vermell dolç*
Mitja branca de canyella*
Herbes provençals*
Mongeta verda 
Un pebrot vermell*
Un tomàquet madur* 
Dos grans d'all*
Caldo de pollastre*
Aigua 

*Productes que trobareu a la botiga

ELABORACIÓ: 

- Primer de tot prepararem els ingredients necessaris talladets per tal de començar l'arròs amb tot a punt. Netejarem el pollastre i el conill, retirant les pells i els óssos i tallant a trossos (tot ho tallo a trossos petits per després poder menjar l'arròs sense haver de tallar res, i que tot ens ho mengem d'una queixalada) farem igual els amb els rovellons.

- Per altre banda tallem el pebrot. Mig el farem a tires i l'altre part a cuadrets petits, i reservem. Les mongetes també a trossos (com es veu a la foto). Dos als els picarem molt finament. I un tomàquet de mida grandeta també el tallarem a dauets petits. I comencem!


- Primer de tot saltejarem amb un bon rajolí d'oli les mongetes i els pebrots tallats a tires, a foc mig, sobre tot que no se'ns cremi... I una vegada dauradets els retirarem en un bol (ho saltejo junt per avançar feina, i després ho separo, també és pot fer primer una cosa i després l'altre). A la mateixa paella saltejem els rovellons amb un allet picadet i reservem.


- Ara comencem un dels processos més importants. Saltejar amb carinyo i amor el pollastre i el conill. Afegint sal marina, pebre negre, herbes provençals, cúrcuma, pebre vermell dolç i la meitat de la branqueta de canyella. Fins que tingui un bon dauradet.


- Ara afegim el tomàquet, el pebrot picadet i l'all. I ho deixem reduir al màxim a foc mig, sense para de remoure. Incorporem els rovellons i la mongeta verda.

 


- Un altre moment clau, afegim el caldo de pollastre (ja calent) i pugem el foc durant 5 minuts fins que arranqui el bull (ara és el moment de provar com està de sal i afegir si fa falta) i el baixem a foc mig durant uns 15 minuts aproximadament, fins que l'arròs absorbeixi el caldo i quedi casi fet. Llavors pugem el foc fort (ja que a mi m'agrada el famós socorradet) i apaguem el foc.


Per acabar, afegim els pebrots a tires que teniem reservats. I tapem amb una tapa (a poder ser amb foradets, jo tinc una d'Ikea que lla faig sevir per fer les crispetes, és com de reixeta) i un drap damunt. (d'aquesta manera s'acaba de fer i no agafa vapors ni aigua)


- I una vegada hagi reposat mínim 5 minuts, ja està a punt per gaudir d'un arròs de muntanya increïblement bo!!! Siusplau no afegiu llimona, és un crim!!!


A gaudir!!!













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada