dimecres, 21 de setembre del 2016

CROQUETES DE POLLASTRE ESPECIAT I BOLETS

INGREDIENTS (15 croquetes)

1 ceba gran de figueres
500 grams de pit de pollastre
200 grams de xampinyons
100 de camagrocs


(Per adobar el pollastre):
Oli d'oliva
Sal Marina*
Nou moscada
Pebre negre en pols*
Curri i Cúrcuma*
All i julivert*
Comí

(Per la beixamel):
1/2 litre de llet 
100-150 grams de farina (jo itnegral)*
Sal Marina*
Mantega

(Per fer les boles):
Pa ratllat (jo integral)*
Farina (o d'espelta)*
2 ous*

*Productes que es poden trobar a la botiga

ELABORACIÓ:

- Primer de tot tallem el pollastre molt petit (jo ho faig amb trossets perquè després vull que es trobin els trossos de pollastre i bolets. També és podria triturar tot després i fer les mateixes croquetes però cremoses. Però a mi, en aquest cas m'agraden més amb trossets!)

- Posem el pollastre en un vol . I afegim un bon "xorret" d'oli d'oliva, i totes les espècies al gust (a mi m'agrada ser generosa, ja que m'encanten les especies! Podeu posar les que volgueu inclús treure alguna si no us agrada) i també sal i pebre i ho deixem reposar... (Jo això ho faig al mati i ho deixo 3 horetes bones)


- Tallem o rallem la ceba de figueres ben fineta. I la sofregim fins que redueixi a  foc mig. Tot seguit afegim els xampinyons i els camagrocs tallats en trossos molt petits (com em dit anteriorment amb el pollastre) 




- És el moment d'afegir el pollastre. I anar remenant bé a foc mig. Que es vagi fent el pollastre i els bolets i es barregin bé tots els gustos!



- I ara comencem amb la beixamel dins mateix de la barreja. Jo primer poso unes cullerades de mantega. I tot seguit, una mica de farina tamisada (per no trobar-hi trossos de farina. La quantitat és relativa, jo ho faig molt a ull. Lo ideal és que tot quedi molt enganxat entre si) i ho daurem tot. 



- I llavors anem afegint la llet poc a poc fins que tot quedi amb una textura cremosa! (És important dedicar una estona i fer-ho amb carinyo i amor. I anar afegint la llet a poc a poc perquè tot vagi agafant la textura que busquem!) Per últim tastarem com esta de sal i afegim si és necessari.



- Deixem reposar a la nevera tapat amb paper film (s'enganxa el film arran de la barreja per no deixar aire i que no es faci una capa més seca damunt, jo ho deixo unes altres horetes. És important que estigui ben fred per poder-ho treballar sense problema)

- Comencem a crear les nostres croquetes! Preparem per una banda la farina, per l'altre l'ou batut i en  tercer lloc el pa ratllat (jo utilitzo el meu de la botiga que és integral i queden súper mega cruixent)



- Fem la forma que més ens agradi, i ho passem primer per la farina, després per l'ou i per últim pel pa ratllat. Sempre amb aquest ordre! (En cada pas s'ha d'impregnar bé la croqueta del producte per totes bandes per igual) i les anem deixant en una superfície plana.



- Una vegada totes acabades, les deixem reposar uns minuts dins el congelador. Si les volem cuinar seguidament deixa-les mínim 10-15 minuts que no es desfacin! (Necessiten estar fortes i consistents i sobre tot el foc ben calent. Si no, es poden obrir i desfer!) la resta que no volgueu consumir avui, deixeu-les una horeta i després les poseu en una bossa. I apa, ja teniu croquetes per uns dies! 





I a gaudir!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada