FALAFEL AMB SALSA DE IOGURT
(recepta marroquina)
INGREDIENTS
FALAFEL
250 grams de cigrons*
Una ceba de figueres petita
Impulsor rebosteria*
Dos grans d'all
Comí en pols*
Coriandre fresc
Julivert fresc
Sal marina*
Pebre negre*
Oli d'oliva
SALSA IOGURT
1 iogurt natural
Mitja llimona
Sal marina*
Un gra d'all
Menta fresca
Pebre negra*
Oli d'oliva
*Productes que trobareu a la botiga
*Productes que trobareu a la botiga
- Primer farem la salsa i així la podrem deixar reposar a la nevera. Barregem el iogurt natural, un all talladet ben petit, un grapat de menta talladeta fina, un rajolí d'oli d'oliva, pebre negre i sal al gust. Ho tapem i ho deixem a la nevera.
- Per altra banda en un bol gran, posem els cigrons (remullats anteriorment unes 24 hores mínim) una ceba tallada fina, una cullaradeta d'impulsor, julivert i coriandre tallat al gust, sal marina, pebre, dos alls picadets, i comí mòlt. I triturem bé amb el turmix o amb el un-dos-tres. Que quedi mòlt. (Jo l'he volgut deixar una mica granulat perquè no quedes massa fi, m'agrada trobat els trossets)
- I comencem a fer forma (el falafel és entra una croqueta i una mandonguilla vegetal. Podem fer la forma que més us agradi, però habitualment la presenten com les he fetes jo)
- Fregim amb abundant oli d'oliva molt calent, I deixem uns minuts damunt d'un paper absorbent. I podem servir amb la salsa de iogurt. (Ideal per aperitius, o per segons plats, acompanyats d'una bona amanida)
- I un altra manera bona per menjar-se els falafels és amb entrepà (jo no tenia pa de pita, pa marroquí o fajita, queda bo en qualsevol opció) ho acompanyeu amb la salsa de iogurt, enciam, tomàquet, olives, formatge...(també podeu afegir ceba, cogombre...)
I ha GAUDIR!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada