LASANYA D'ESPINACS I CARABASSÓ
INGREDIENTS (per dues persones)
8 làmines d'espinacs*
100 grams de pinyons*
400 grams d'espinacs
Formatge semi de cabra
Farina blanca*
Un carabassó
1 litre de llet
Una ceba
Pebre negre*
Sal marina*
Oli d'oliva
Nou moscada
Mantega
All mòlt*
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ
- Primer de tot deixem les làmines en remull dins un bol pla amb aigua molt calenta. I tallem la ceba i el carabassó (per separat), ratllem el formatge i ho preparem tot per començar.
- En una cassola amb un bon xorret d'oli d'oliva daurem mitja part de la ceba picada, i la daurem. Quan estigui daurada afegim el carabassó, o "salpimentem" i quan estigui ben fet, o retirem del foc i ho reservem.
- En un altre cassola, daurem l'altre part de ceba, i quan estigui dauradeta, afegim els espinacs i els pinyons i ho daurem tot bé. Una vegada cuinat, retirem i reservem.
- Ara és el moment de la beixamel, en una paella afegim dues culleres soperes de mantega i deixem des fer. Tot seguit afegim quatre culleres de farina i removem a foc mig amb una vareta metàl·lica. Per mi aquest pas és el que requereix més tranquil·litat i carinyo.
- Anem afegint llet a poc a poc, i barrejant sense parar. Quan estigui ja més líquida, sense gens de grumolls, afegim la sal al gust, el pebre i la nou moscada. A mi m'agrada posar-n'hi bastant. Proveu i feu al gust.
- Sobre tot que no estigui ni molt espessa (perquè quedarà una "pastota" immenjable per bo que estigui el plat. Ni molt líquida perquè quedarà com una sopa. És un punt just.
- Barregem unes cullerades de beixamel al carabassó i unes altres a els espinacs. I una vegada fet aquest pas, comencem!!!
- Agafem una safata pel forn, i pintem la base amb mantega. I la cobrim d'una capa fina de beixamel. I posem la primera làmina, una mica d'espinacs (cobrint bé tota la zona, però sense que sobre surti.
- I li afegim formatge ratllat per damunt i una làmina nova i aquesta vegada afegim, carabassó. Després un altre làmina, i espinacs amb el formatge. I finalitzem amb una quarta làmina.
- I el mateix, làmina damunt del carabassó, i espinacs. Una mica de formatge ratllat i tornem a tapar amb un altre làmina, I la última. Ara ho cobrim tot amb beixamel i per acabar el procediment del muntatge afegim formatge ratllat per damunt.
- Ho gratinem amb el forn ben calent, i a gaudir!!!
genial vaig a Fer-la nyamiiiii!!!
ResponElimina